Baza znanja

Osnovni principi pravilne ishrane

Pravilna i zdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Pojam pravilne ishrane predstavlja zadovoljenost organizma nutrijentima i njihov uticaj na telesne karakteristike, biohemijski sastav, fiziološke karakteristike, funkcionalnu sposobnost izdravstveno stanje organizma.

priprema hrane

Način na koji pripremamo hranu podjednako je važan kao i odabir namirnica. Zato u Fit Elementu imamo Vuka, profesionalnog kuvara koji zna najbolji način da sačuva hranljive vrednosti i ukus hrane.. Znanje, iskustvo i kreativnost su u službi zdrave ishrane, kada je Fit Element u pitanju.

chia Semenke

Poreklo chia semenki odvešće te u Južnu Ameriku, ali za najukusniji chia puding dovoljno je da poručiš Fit Element. Bogate su biljnim vlaknima, omega 3 kiselinama, raznim vitaminima, mineralima – kalcijumom, kalijumom, gvožđem i manganom.. Mi ih koristimo za musli, puding, variva.. Potpomažu izbacivanje toksina iz organizma.

godzi bobice

Od takozvanih “supernamirnica”, među omiljenim u Fit Elelement kuhinji jesu godži bobice. Stižu sa Tibeta, a u Kineskoj tradicionalnoj medicini se primenjuju više od 2000 godina. Bogate su vitaminima A, C i E. Značajne su za jačanje imuniteta i u borbi protiv slobodnih radikala. Koristimo ih za pripremu salata od voća i povrća i kao savršen dodatak chia pudingu.

polba

Da li ti je poznata polba? Blagog ukusa, idealna žitarica za početak dana. Dolazi nam iz Rusije i najviše podseća na pšenicu. Ne sadrži gluten, prepuna je antioksidanasa i kako ima mali glikemijski indeks odlična je za dijete sa smanjenim unosom šećera. Zrno polbe je bogato biljnim vlaknima, proteinima, mineralima..Od vitamina najznačajniji je B3 koji je veoma važan za izgled naše kože.

type your search

BRZI KONTAKT

ISKORISTI PRILIKU

Napravi  promenu sa našim izbalansiranim paketima zdrave ishrane