SavetiDa li je detoksikacija organizma zdrava?
Da li je detoksikacija organizma zdrava?

Da li je detoksikacija organizma zdrava?

Da li je detoksikacija organizma zdrava?

Detoksikacija je otklanjanje štetnih materija iz organizma.

Štetne materije u organizmu su posledica nepravilne ishrane, ali i aerozagađenja, stresa i nedostatka fizičke aktivnosti.

Kako se naš organizam čisti od štetnih materija?

Naš dijetolog, doktorka Veroslava Stanković ističe da je prvi sistem odbrane našeg organizma od toksina ide kroz jetru i pluća. Onda se metabolisane materije izbacuju putem urina ili fecesa. Međutim, pošto je opterećenje organizma veliko, metabolički procesi ne mogu samostalno da eliminišu sve štetne produkte.

Čišćenje organizma od toksina i parazita

Simptomi povećanog prisustva toksina mogu da budu različiti. Od pospanosti, umora, smanjenja radne sposobnosti do gojaznosti, povećane kiselosti organizma i svih njihovih posledica. Stanković navodi da postoje različiti načini za čišćenje organizma od toksina i odstranjivanje štetnih materija, a jedan od njih je i ishrana.

Šta je detoksikacija organizma?

Danas se sve češće čuje termin „detoks“ koji predstavlja uglavnom vrstu ishrane koja zamenjuju čvrstu hranu tečnom (sokovima, smootijima, ili supicama, ponekad sa biljnim dodacima) i koja se najčešće upotrebljava za smanjenje telesne mase.

Ona navodi da je detoksikacija organizma prirodnim putem jedan od načina da očistite svoj organizam od štetnih materija koristeći prirodne sokove. Oni su obično napravljenji od ekstrakta voća i konzumiraju se od jednog dana do dve sedmice. Ovi detoks programi obezbeđuju svu potrebnu ishranu, dovoljnu količinu minerala i vitamina, dok istovremeno čuvaju vaš sistem za varenje.

Za koga je detoksikacija organizma - savet nutricioniste i dijetologa

Detoks programe sa sokovima bi trebalo da upotrebljavaju osobe koje su zdrave. Osobe koje imaju poremećaj metabolizma šećera poput dijabetesa ili insulinske rezistencije ne bi trebalo da koriste detoksikaciju organizma jer ima više fruktoze nego što bi oni smeli da unose.

Detoksikacija organizma 3 dana ili detoksikacija organizma 7 dana?

Sve popularnija metoda za prirodni način čišćenja organizma je detoksikacija organizma 3 dana ili detoksikacija organizma 7 dana. Preporuka našeg dijetologa je da detoks-program sa sokovima traje 3 dana, nakon čega treba da nastavite program izbalansirane ishrane iz našeg programa.

Doktorka Veroslava vas savetuje da detoksikaciju radite uz savet stručne osobe koja se profesionalno bavi ishranom.

Poručite već danas sveže i zdrave sokove, a naš nutricionista i dijetolog doktorka Veroslava Stanković vam može preporučiti i plan ishrane za 7 dana ili za mesec dana kako biste nastavili da čistite organizam od štetnih materija.

type your search

BRZI KONTAKT

ISKORISTI PRILIKU

Napravi  promenu sa našim izbalansiranim paketima zdrave ishrane